Известие

Collapse
No announcement yet.

за дебитомера въпросче

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• за дебитомера въпросче

здр.колеги трябва ми дебитомер и искам да питам тия от axm auto по 100и неколко лева вършат ли работа или трябва се харча здраво?благодаря
    Alfa Romeo 155 2,0 T.Spark

Ами то твоя не е от скъпите, вземи си БОШ да ти е мирна главата.
    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от kai77 Покажи съобщение
      здр.колеги трябва ми дебитомер и искам да питам тия от axm auto по 100и неколко лева вършат ли работа или трябва се харча здраво?благодаря
      нищо лошо за ахм не искам да кажа но и за дебитомерите им нищо хубаво не ми идва на ум ...
      sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
        Ами то твоя не е от скъпите, вземи си БОШ да ти е мирна главата.
        Колега а ти сигурен ли си че е от евтините има доста 145 1.6 16v. ци с 111ката дебитомер
        Fiat Punto 1.4GT 1996
        Hyundai Tucson 2.0 2007
        Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
          Колега а ти сигурен ли си че е от евтините има доста 145 1.6 16v. ци с 111ката дебитомер
          е откъде да съм сигурен като никъде не е написано кой номер е точно просто предполагам, болшинството са с "евтиния"
          166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
          ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

99% съм сигурен, че колегата е с металния капак, тоест дебитомер на 7111. Ако беше с "евтините" сигурно нямаше да се чуди дали да даде 130лв за "Бош" или 100лв за друга марка.

А по въпроса-според финансите. Има и други марки за дебитомери освен тези в axm-auto.
            146 1.6TS CF1 '98

sigpic

Comment

Bosh от Ауто+, номер: 0280218019 - за 145 тс, 1.4, 103кс. 99г. - 130лв.
              ALFA 145 1.4 TS JUNIOR

Comment

А дали не е 0280218001, който е 642 лв ???

Comment

Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
                  А дали не е 0280218001, който е 642 лв ???
                  да,001 е оригиналния, а 019 е възможна замяна.В момента съм с него и колата работи идеално и на компа параметрите са същите.Затова го препоръчвам като евтина алтернатива, и е БОШ
                  ALFA 145 1.4 TS JUNIOR

Comment

Да

Comment

Аз имам едно въпросче. Значи карам 145 1.4 ТС 103к.с. 98г. Януари месец ако не се лъжа. Как да разбера какъв ми е дебитомера и колко пари струва ? Ходих в магазина на Стамболийски и ми показаха 1 на Мапко който струваше 340лв. , а Лисан ми каза, че за мойта кола дебитомера струва към 600лв. и понеже разликата в двете цени е голяма се чудя как да постъпя. Ако този на Мапко ме устройва ще сложа него тъй като нямам достатъчно пари за този който Лисан казва... Моля някой да ме насочи, че наистина незнам какво става... И ако някой ми каже каква е точно ролята на този дебитемер няма да му се разсърдя... Ползвам тази тема, понеже е от скоро и не ми се иска да пускам нова, че има около милион теми вече и най вероятно ще бъда санкциониран от модераторите
                      Ex Alfa Romeo 145, 1.4 Twin Spark, 103hp. 1998
                      Skoda Fabia 1.4 16v, 75hp. 2005
                      Alfa Romeo 147, 1.4 Twin Spark, 105hp. 2003

Comment

@RahzeL

Парите и в двата случая не са малко. Първото нещо, което трябва да те води, е качеството на продукта. На този въпрос трябва да си отговориш сам. И второто, не по-малко важно, да имаш гаранция за това, което купуваш...

Comment

Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
                          @RahzeL

Парите и в двата случая не са малко. Първото нещо, което трябва да те води, е качеството на продукта. На този въпрос трябва да си отговориш сам. И второто, не по-малко важно, да имаш гаранция за това, което купуваш...
                          Мерси колега за отговора, но и на двата ми дават гаранция а за качеството нека каже някой който има впечатления от марките...
                          Ex Alfa Romeo 145, 1.4 Twin Spark, 103hp. 1998
                          Skoda Fabia 1.4 16v, 75hp. 2005
                          Alfa Romeo 147, 1.4 Twin Spark, 105hp. 2003

Comment

Аз съм пристрастен, нека някой друг да отговори...
                            Спамери такива!За дърво сте!
                            Сега сериозно!Rahzel изчакай да ти отговори Тонов!
                            До тогава сте официално наругани!
                            Last edited by mordohy; d.m.y г., 21:45.

Comment

Първоначално публикувано от RahzeL Покажи съобщение
                              Аз имам едно въпросче. Значи карам 145 1.4 ТС 103к.с. 98г. Януари месец ако не се лъжа. Как да разбера какъв ми е дебитомера и колко пари струва ? Ходих в магазина на Стамболийски и ми показаха 1 на Мапко който струваше 340лв. , а Лисан ми каза, че за мойта кола дебитомера струва към 600лв. и понеже разликата в двете цени е голяма се чудя как да постъпя. Ако този на Мапко ме устройва ще сложа него тъй като нямам достатъчно пари за този който Лисан казва... Моля някой да ме насочи, че наистина незнам какво става... И ако някой ми каже каква е точно ролята на този дебитемер няма да му се разсърдя... Ползвам тази тема, понеже е от скоро и не ми се иска да пускам нова, че има около милион теми вече и най вероятно ще бъда санкциониран от модераторите
                              Ами на тръбата на моя дебитомер има номер. Той е 0280218001 на БОШ. Ако и твоя е такъв,възможна алтернатива е 0280218019 -на БОШ, около 130 лв.Ролята на дебитомера е да информира компа колко точно въздух влиза в мотора за да се направи оптимално съотношение въздух-гориво.При повреден MAF сензор става манджа с грозде, а при изключен, компа смята със фабрични стойности, които не могат да са оптимални при различни режими на работа. 4ел съм само добри неща за Лисан,съжалявам че не го познавам.
                              ALFA 145 1.4 TS JUNIOR

Comment

Working...
                              X